Съюз на ветеринарните лекари в България

Новини


Абонамент за получаване на новини


Получаване на новини?

Joomla : Съюз на вет

СВЛБ във фейсбук СВЛБ във Фейсбук

Актуално от ветеринарния свят

svlb-aktualno„Как на практика ветеринарните лекари да подобрят благосъстоянието на животните?” - това бе темата на първата работна среща във връзка с хуманното отношение към животните, специално организирана за практикуващите ветеринарни лекари.

Срещата се проведе на 26 и 27 септември 2011г. във Ветеринарния факултет на Унгария в  Будапеща. Семинарът е първият от поредицата панирани семинари, организирани от Европейската федерация на ветеринарните лекари, съвместно с Генерална дирекция „Здраве и потребители“ (DG SANCO) на Европейската комисия.
Работната среща бе открита от официалните ветеринарни власти, от унгарското министерство на земеделието,  президента на ветеринарната камара и др. Около 120 участници от 11 страни (над 70% практикуващи лекари) присъстваха на семинара, за да обсъдят заедно въпроси, свързани с хуманното отношение към животните - свине, птици, едър рогат добитък и диви животни в плен.
Първият ден бе посветен на теоретични знания, като всички участници имаха възможност да проверят и на практика знанията си във ферма, където бяха огледани едри преживни животни, птици, свине и диви животни в плен. Следващата работна среща ще се проведе на 1-2 декември в Барселона, Испания.